Järvamaal sündis lapsi varasemast vähem

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa sündis 2011. aastal 328 last, mis on viimaste aastate kõige väiksem arv. Iive oli jätkuvalt negatiivne, surmasid registreeriti 357. Surmade hulk on võrreldes 2010. aastaga oluliselt vähenenud: neid registreeriti 97 vähem.

Abielusid registreeriti 86 ja lahutusi 36.
Järva maavanem Tiina Oraste ütles, et elanike arvu vähenemine talle üllatusena ei tulnud. Viimastel aastatel on see olnud veelgi suurem. «Oleme Järvamaal loonud inimestele päris hea elukeskkonna, kuid jätkuvalt napib tasuvaid töökohti,» selgitas ta. «Sageli lahkutakse Järvmaalt just paremaid töövõimalusi otsides, sellepärast peame avaliku sektori jõupingutused suunama senisest rohkem ettevõtjate toetamisse ja uute töökohtade loomisele kaasaaitamisse.»


Oraste hinnangul on seejuures oluline suurendada Järvamaa arenduskeskuse ja Järvamaa omavalitsuste liidu panust ning kõigi arendusorganisatsioonide koostööd. «Uute töökohtade teema peab olema olulisim,» lisas ta.
Rahvastikuregistri andmetel elas 1. jaanuari seisuga Järvamaal 33 821 inimest. See on 497 inimest vähem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles