Muuseum tähistab ringhäälingu 85. aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringhäälingumuuseum
Ringhäälingumuuseum Foto: Eesti Ringhäälingumuuseum

Eesti ringhäälingumuuseum Türil tähistab täna 85 aasta möödumist ringhäälingu sünnist Eestis.

Muuseumi direktor Juhan Sihver andis teada, et muuseum on kõigile avatud kell 10–17. Lisaks näitustega tutvumisele saab kell 12 teha giidituuri, kell 14 kuulata 1930. aastate helisalvestisi, kell 15 salvestada lühikuuldemänge ja kell 16 kuulata valimikku 2011. aastal külalistelt muuseumis salvestatud kuuldepiltidest. «Muuseumi tavapärane hinnakiri täna ei kehti, igal külalisel on võimalus otsustada, milline on muuseumi külastamise tasu,» ütles ta.


Ringhääling tekkis 1924. aastal eraettevõttena. Raadiojaama loomise algatajad olid Nõmme kooliõpetaja Aleksander Tamm ja raamatupidaja Hans Oll-
Reinson.
Avasaateni, mida loetakse regulaarsete saadete alguseks Eestis, jõudis OÜ Raadio Ringhääling 18. detsembril 1926. Telefunkeni 0,7 kW saatja asus Koplis, stuudio oli sisustatud Tallinnas Pika tänava maja nr 43 ühes teise korruse kolmetoalises korteris. Ringhäälingu avas haridusminister Jaan Lattik. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles