Paide taastab masueelsed palgad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel Sookure lasteaia jõulupeol küsib jõulusokuks kehastunud õpetaja Enno Virks lastelt mõistatusi. See mõistatus, millal õpetajate palk tõuseb, on nüüdseks selgunud.
Eilsel Sookure lasteaia jõulupeol küsib jõulusokuks kehastunud õpetaja Enno Virks lastelt mõistatusi. See mõistatus, millal õpetajate palk tõuseb, on nüüdseks selgunud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linna palgal olevate kõrgharidusega õpetajate palgad taastuvad masueelseks, mis tähendab neile kuni kümneprotsendist palgalisa.

Paide linnapea Kaido Ivask tutvustab täna linnavolikogu istungil 2012. aasta linnaeelarvet. Ivask selgitas, et kui viimastel aastatel on palju nii-öelda betooni investeeritud, siis järgmisel aastal tuleb panustada inimestesse.

Ivask täpsustas, et masueelne töötasu taastub linna palgal olevatel kõrgharidusega õpetajatel ja ka teistel töötajatel, kes töötavad lasteaedades, muusikakoolis, ning majanduspersonalil sihtasutuses Paide Haldus. «Me ei räägi veel palgatõusust, sest jõuame alles tagasi buumiaegsete sissetulekuteni, kuid seegi on praegu linnale suur samm,» lausus ta.


Ivask tõi näite, et Järvamaa keskraamatukogu palgafond suureneb seitse protsenti ja kui lasteaiaõpetajate töökoormus vähenes masuajal 0,9 kohale, siis nüüd jääb täiskoht, mis tähendab kümneprotsendist palgalisa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles