Reformierakond hoiab suu lukus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Arvola ja Tõnis Kõiv.
Jaan Arvola ja Tõnis Kõiv. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Reformierakonna Türi piirkonna liikmed arutasid eile Türi võimukriisi, mis sai alguse eelmisel nädalal nende pressiteatest, milles nad süüdistasid koalitsioonipartnerit, valimisliitu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik eesotsas vallavanem Aivo Prüsseliga selles, et nad juhivad valla pankrotti.

Eelmisel nädalal ilmunud pressiteadet, mis tuli koalitsioonipartnerile nagu välk selgest taevast, põhjendas Reformierakonna Türi piirkonna esimees Jaan Arvola järgmiselt: «Asjad pole siin nii, nagu peaks, ja tahtsime selle avalikult välja öelda, sest valla juhtimine peabki olema avalik.»


Täna keeldus Arvola eilse koosoleku kohta mingitki infot avaldamast ja ütles, et Reformierakond on Türi Sotsiaaldemokraatliku Valikuga kokku leppinud kohtuda homme õhtul ja seejärel ilmub ka pressiteade.
Eilsel koosolekul viibinud anonüümseks jääda soovinud inimene kinnitas Järva Teatajale, et koosolek oli väga pingeline ja kestis üle viie tunni.


Ta selgitas, et erakonnas on kaks tiiba: üks soovib Türi juhtimises suuremaid muutusi, teine jätkata senise koalitsiooniga. Eilne koosolek lõppes allika kinnitusel viimase osapoole võiduga.
Tema selgitusel pole praegu Türil midagi kindlat ja kuidas lõpeb koalitsiooni homne koosolek, ei oska keegi ennustada.


Reformierakonna poolelt lähevad koosolekule Jaan Arvola, Mati Sadama ja Üllar Vahtramäe. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles