Järvamaa muuseum läks kohvritega rändama

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseumi programmijuht Terje Truska (pildil vasakul) ja asjaajaja-koguhoidja Aile Kaasik sätivad kohvreid valgustatud vitriini nõnda, et need jääksid reisijatele hästi silma nii ootesaalis kui ka väljas.
Järvamaa muuseumi programmijuht Terje Truska (pildil vasakul) ja asjaajaja-koguhoidja Aile Kaasik sätivad kohvreid valgustatud vitriini nõnda, et need jääksid reisijatele hästi silma nii ootesaalis kui ka väljas. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üleeile läks Järvamaa muuseum reisile: võttis ühes kaheksa 19. sajandist pärit kohvrit ja pani need Mäo reisiterminali paigutatud vitriini kaasreisijatele uudistada.

Mõte oma seinte vahelt välja minna tuli peavarahoidja Leelo Saarel ja asjaajaja-koguhoidja Aile Kaasikul mõttevahetuse käigus. «On räägitud ikka, et muuseum peaks väljas käima, tegime väikest eeltööd ja leidsime, et Mäo reisiterminal on hea koht, kus ennast näidata, selles mõttes, et ka muuseum läheb rändama,» selgitas Saar. «Meie sõnum on, et inimesed annaksid nii muuseumile oma reisidest ja kohvritest teada.»


Teemaväljapanekut reisterminali vitriinis kavatsevad Järvamaa muuseumi töötajad hakata vahetama kord kvartalis. «Mõtteid on igasuguseid,» ütles Aile Kaasik. «Oleme mõelnud mütsidele ja kübaratele, jalutuskeppidele, jalanõudele.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles