Vabatahtlikuna alustanud kolme lapse ema leidis meelepärase töö

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Toomjõe.
Tiina Toomjõe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elus on ikka nii, et kui aitad teisi, aidatakse ka sind. Nii juhtus endise juuksuri Tiina Toomjõega, kes jäi oma kodulinna Paidesse tagasi kolides aastaks ajaks töötuks.

Kuid kolme poja ema ei mallanud kodus istuda ja pakkus end haigla patsientidele tasuta juukseid lõikama. Poole aasta pärast tegi haigla talle ettepaneku hakata palgatööle erakorralise meditsiini osakonnas, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Tiina Toomjõe käib Järvamaa haigla hooldusraviosakonna patisentide päid pügamas ühel korral nädalas, tavaliselt tuleb teha viis kuni kaheksa lõikust. Kuigi Tiinal on taskus juuksuripaberid, oli kodulinna naastes võimatu tööd leida. Ja kuna talle meeldib vanemate inimestega suhelda, otsustas naine minna ennast pakkuma haiglasse tasuta juuksuriks.


Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere ütles, et Tiina Toomjõe on esimene inimene üle aastate, kes astus haigla uksest sisse ja ütles, et ta tahaks midagi teha vabatahtlikult ja ilma rahata. "Ja kuna me Tiinas nägime inimest, inimest suurepärast isikuomadustega, siis esimesel võimalusel, kui meil tekkis vaba töökoht haiglas, siis me pakkusime Tiinale tööd."


Nüüd jagab Tiina ennast haigla kahe maja vahel. Septembrist töötab ta Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas õe abilisena.
Toomjõe ütles, et varem tal meditsiiniga kokkupuudet ei ole sellisel kujul olnud ning tal tuli nullist alustada. "Mina olen väga rahul ja tänulik selle töökoha eest," kinnitas ta.
Nii polegi juhus, et haigla esitas Tiina Toomjõe konkursi "Järvamaa aasta vabatahtlik" nominendiks. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles