Lasteaed võttis vanad atraktsioonid maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani lasteaia õuealalt võeti maha kolm vana atraktsiooni, tänaseks on need juhataja Ülle Kallakmaa kinnitusel juba metallikokkuostu viidud ja saadud raha eest ostetakse lastele uusi mänguasju.
Järva-Jaani lasteaia õuealalt võeti maha kolm vana atraktsiooni, tänaseks on need juhataja Ülle Kallakmaa kinnitusel juba metallikokkuostu viidud ja saadud raha eest ostetakse lastele uusi mänguasju. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolmapäeval Tallinnas juhtunud õnnetus, kus kolmeaastane poiss jäi lasteaia õues redelipulkade vahele rippuma ja lämbus, pani kriitilise pilguga oma õuealasid üle vaatama ka teiste lasteaedade töötajaid.

Järva-Jaani lasteaia Jaanilill sõimerühma õuealalt võeti üleeile maha kolm vana atraktsiooni. «Vaatasime mänguväljakud veel kord üle ja võtsime kolm atraktsiooni maha, kuigi ohtlikud need ei olnud,» ütles lasteaia juhataja Ülle Kallakmaa.
Seda, et õues mängides lastega ühegi õnnetust ei juhtuks, ei saa Kallakmaa hinnangul tagada mitte kunagi. «Ohutuid mänguväljakuid pole olemas,» ütles ta. «Kui nüüd nii hakata vaatama, siis peaks maha võtma ka meie uue puidust mänguväljaku: ka selle ronimisvõrku võib laps kinni jääda.»
Kui Jaanilille lasteaia lapsed õues mängivad, hoiab rohkem kui 70 lapsel silma peal viis täiskasvanut. Rootsi lasteaedades on Kallakmaa teada näiteks nõutud üks täiskavanu iga viie lapse kohta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles