Järvamaal tegutsevad kurikaelad endistviisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Maksimarketis hoiab riiulites oleval kaubal silma peal turvafirma G4S turvatöötaja.
Pilt on illustreeriv.
Paide Maksimarketis hoiab riiulites oleval kaubal silma peal turvafirma G4S turvatöötaja. Pilt on illustreeriv. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui Eestis keskmiselt on kuritegevus aasta kümne kuuga märgatavalt vähenenud, siis järvalastel on põhjust rõõmustada vähe: kuritegude üldarv on jäänud samaks mis eelmisel aastal.

Justiitsministeeriumi statistika kohaselt on aasta esimese kümne kuu jooksul registreeritud kuritegusid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 14% ehk 5637 juhtumit vähem, märgatavalt on vähenenud varguste ja kelmuste hulk, aga suurenenud kehaliste väärkohtlemiste arv.


Lääne prefektuuri kriminaalbüroo Paide kriminaalteenistuse vanem Jan Aasma tunnistas, et Järvamaal on kuritegevus jäänud üldiselt eelmise aasta tasemele.
Kuritegusid on Järvamaal tänavu registreeritud 540, eelmise aasta jaanuarist oktoobrini oli neid 555, aastane langus vaid 15 kuritegu ehk kolm protsenti pole Aasma hinnangul märkimisväärne.


Vargusi oli tänavu vähem kõigis maakondades, Eestis keskmiselt 23%, Järvamaal 12% ehk selle aasta kümne kuuga registreeriti maakonnas 255 vargust eelmise aasta sama ajavahemiku 288 kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles