Ministeerium tahab liita muuseumi ajakeskusega

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseumi direktori kohusetäitja Valev Väljaots näeb võimaluses muutuda ühe omavalitsuse huvist sõltuvaks ohtu  muuseumi maakondlikule staatusele.
Järvamaa muuseumi direktori kohusetäitja Valev Väljaots näeb võimaluses muutuda ühe omavalitsuse huvist sõltuvaks ohtu muuseumi maakondlikule staatusele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kultuuriminister Rein Langi Paide linnapeale Kaido Ivaskile tehtud ametlik ettepanek moodustada riigile kuuluva Järvamaa muuseumi ja linnale kuuluva ajakeskuse Wittenstein alusel sihtasutus on tekitanud kohapeal hulk praegu vastuseta küsimusi.

Viimasel paaril aastal intensiivselt arutatud algatust moodustada Järvamaa muuseumi ning ajakeskuse Wittenstein haldamiseks ja arendamiseks ühine sihtasutus väärib minister Langi meelest nüüd elluviimist. «Kahe organisatsiooni juhtimise ühendamisel tekkiv sünergia ning suurem majanduslik võimekus annaks paindlikkust tegevuste planeerimisel, millest võidaksid mõlemad osapooled,» kirjutab ta reedel saadetud ettepanekus.


Paide linnapea Kaido Ivask ütles, et see lühike kiri ettepanekuga moodustada Järvamaa muuseumi ja ajakeskuse Wittenstein haldamiseks ja arendamiseks ühine sihtasutus tekitab kohe nii-öelda 130 küsimust. «Läbirääkimised on käinud kaks aastat, aga asi pole konkreetsemaks läinud,» lausus ta. «Ettepanek on luua sihtasutus, aga kindlasti tuleb teada, kes seda loovad.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles