Vanad koolidokumendid leidsid tee muuseumi

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseumi vanemteadur Malle Hõbemägi pidas muuseumisse toodud dokumentidest kõige väärtuslikumaks kooli inventari nöörraamatut.
Järvamaa muuseumi vanemteadur Malle Hõbemägi pidas muuseumisse toodud dokumentidest kõige väärtuslikumaks kooli inventari nöörraamatut. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuu algul jõudis Järvamaa muuseumi kohvritäis üle poole sajandi vanuseid Paide ja Järvamaa koolielust kõnelevaid dokumente, mida olid oma käes hoidnud õpetajatest abielupaar.

Vanavanemate asju sortides avastas paidelane Andres Kõnno Paide koolielu kajastavaid materjale, millega tal polnud midagi peale hakata, need lihtsalt kogusid toanurgas kohvris tolmu. «Mul oli vaja toas ruumi teha, mis ma nendega ikka teen, eks annan tagasi neile, kes oskavad midagi targemat peale hakata,» lausus ta.

Dokumendid kuulusid Arnold ja Amanda Salgale, kes olid Paides õpetajad,  Arnold õpetajate seminari haridusega ja Amanda usuteaduse magister. Kusjuures Arnold Salk oli ka Paide linna algkooli (asus praeguses kohtumajas Tallinna tänavas) direktor.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles