Imavere lasteaia lapsed korjasid metsanotsudele terve tonni tõrusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Imavere lasteaia Mõmmi lapsi ja Imavere jahtkonna jahimehi seob juba aastaid sõprus.

Nimelt toetab jahtkond lasteaeda igal aastal 2000–10 000 euroga, mille eest on näiteks ostetud rühmadesse uusi voodeid ja remonditud ventilatsioonisüseemi. Ja alati, kui lastakse karu, annetavad jahimehed lasteaiale 2000 eurot. «Sel aastal on karu alles laskmata,» ütles jahtkonna liige Mati Hõbemägi.
Et jahimehi ja metsaelanikke omalt poolt toetada, kogusid lasteaia lapsed juba neljandat aastat tõrusid, ikka kotikese või paar. Suur oli aga eile neile järele läinud jahimeeste üllatus, kui selgus, et tõrusid on sel sügisel terve tonni jagu! Pildil uudistavad oma kogutud tõrulaari Marumõmmi rühma mudilased.
Lasteaia juhataja Heidi Arula ütles, et tõrusid sai koguda 23. septembrist 13. oktoobrini, seda tegi 28 peret ja 37 last. «Kõige rohkem tõi üks pere 200 kilo,» ütles Arula. «Mõtled, et tõru on tõru, aga neid kotitäisi on endalgi huvitav vaadata – kui palju erinevaid: pikergusi, ümmargusi, hiigelsuuri ja neid oli sel aastal palju.» (Muide, vanarahvas teadis ennustada, et kui tammetõrusid on palju, siis tuleb pikk talv ja viljarikas suvi.)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles