Järva-Jaani kirik suurt lund enam ei kannata

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder
Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pühapäevaõhtune «Aktuaalne kaamera» rääkis, et luteri kirikutest on kõige kehvemas seisus Äksi, Laatre, Simuna, Torma ja Järva-Jaani.

Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder tunnistas, et kiriku katus on tõesti kriitilises olukorras. «Eriti kooriruumi katus, mis arvatavasti suurt lund enam vastu ei pea, seetõttu on vaja teha avariitööd enne talve,» sõnas ta.
Järva-Jaani kogudus plaanib järgmisel aastat tellida tööde projekti, et muinsuskaitseametilt remondiraha saada, kuid millal katusevahetuseks läheb, on võimatu öelda.


Kaheksa aastat tagasi võimule tulnud koalitsioon lubas kirikute korrastamiseks aastas sada miljonit krooni, tänaseks on kümneaastase programmi mahust täidetud vaid 20 protsenti.
Kultuuriminister Rein Lang ei varjagi, et majandussurutise ajal võeti esimesena raha ära pühakodadelt, kuid tuleval aastal programm jätkub. (ERR Uudised)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles