Noori lõõgastavad huuletubakas ja viin

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull ja viin
Red Bull ja viin Foto: viewimages.com

Järvamaa noortele meeldib viin, vesipiip ja huuletubakas. Narkootikumid jätavad nad pigem proovimata, kuigi pakkujaid ja tarvitajaid tuttavate seas jagub, selgus õpilaste küsitlusest.

Süda-Eesti sotsiaalkeskus korraldas eelmisel sügisel X–XII klassi õpilaste seas uuringu, et selgitada, kui levinud on alkoholi, tubakatoodete ja narkootikumide tarbimine. Vastas 424 noort kõigist maakonna gümnaasiumidest.


Juhatuse liige ja sotsiaal­alatöötaja Eneken Savi ütlust mööda tuleb tunnistada, et alkoholi ja mürgistusainete kasutamine on noorte seas populaarne, küsitluses märkis seda 62 protsenti vastanutest. «Minu arvates mängib siin rolli ka meie ühiskond ja ajastu, mil kõik vaba aja veetmise võimalused on tehtud tasuliseks,» lausus ta. «Noortel polegi stiimulit, et maksta trenni eest, pigem on lihtsam minna ja võtta sõpradega üks pudel ja olla niisama vabalt.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles