Soome suurettevõtja leidis pelgupaiga Järvamaal

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimaja kui kindlus: kaks aastat tagasi seisid keset Eestit sellel talukohal vaid kivimüürid, kuni Soomest tuli Peter Ingman ja vana hoone üles ehitas.
Jahimaja kui kindlus: kaks aastat tagasi seisid keset Eestit sellel talukohal vaid kivimüürid, kuni Soomest tuli Peter Ingman ja vana hoone üles ehitas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Peter Ingmanit, omanimelise Soome jäätiseimpeeriumi juhti, pole Eestis kerge üles leida.

Mitte et teda ähvardaks Euroopa viimasest diktaatorriigist Valgevenest, kus ta on tehase avanud, sealse ainuvalitseja Aleksandr Lukašenka karmid käsilased, kelle eest tuleks peitu pugeda. Aga fakt on see, et vähemalt iga kahe nädala tagant pageb Ingman Eesti sügavustesse Järvamaal – see on suurim täpsusaste, mida ta oma asukoha kohta lubab reeta – ja võtab alati püssi kaasa.


Laupäevane Postimees kirjutab, et isegi GPS-seadmest pole Ingmani Eesti südamest otsimisel abi. Algul tuleb sõita mitu kilomeetrit mööda põllu- ja metsateed, mis sügiseti-kevaditi upub Ingmani kinnitusel nii paksu porri, et linnamaasturiga jääks sinna tingimata kinni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles