Teisipäevase Järva Teataja paberväljaande tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

*Reedel kell 22.48 said päästjad jälle väljakutse Türi valda Säreverre, kus tuli oli lahti pääsenud Järvamaa kutsehariduskeskusele kuuluvas hoones. Seekord põles 12 tonni heina, mis oli hiljuti sinna varju alla toodud.
Heina kustutamine võttis päästjatel aega üle kuue tunni.
Sama küün põles ka 28. augustil, siis jäi tulle 1500 heina- ja põhurulli.

*Toasooja hinnatõusuga peavad eeloleval talvel arvestama peaaegu kõik Järvamaa kortermajade elanikud, sest nii põlevkiviõli kui ka hakkepuit on kallinenud.
Järva-Jaani vallavanem Arto Saar ütles, et kui inimesed peavad talvel maksma paarsada eurot kuus kommunaalmakseid, käib see neile lihtsalt üle jõu.
Saar tunnistas, et on uurinud alternatiivkütte võimalusi ja kui kallinemine jätkub, tuleb vaadata, kas väikeasulates tasub kaugkütte ennast ära, või vaadelda eraldi igat maja, milline lahendus sobib.
Väikeasulates on toasoe tunduvalt kallim kui linnades, mis on Saare selgitusel ka üks põhjus, miks inimesed maapiirkondadest suurematesse keskustesse kolivad.

*Möödunud reedel esines Paide raekojas Wabalinna Paide projekti avaüritusel ettekandega ka Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.
Boerefijn märkis, et toidupangad tegutsevad juba peaaegu igas Mandri-Eesti piirkonnas, ainus katmata ala on Kesk-Eesti. Järvamaal elab aga peresid, kel oleks toidupanga abi hädasti tarvis.
«Järvamaa pered ja sotsiaaltöötajad helistavad meile ja küsivad toiduabi, aga Toidupanga ülesehitus on selline, et iga pank saab aidata vaid oma piirkonna inimesi,» selgitas ta.
Boerefijn loodab leida ka Järvamaalt huvilisi, kes toidupanga tegevuse käima lükkaksid, ja lubab neid rahaliselt aidata.

*Pildileheküljel on seekord laupäeval Järva-Jaani vanatehnika varjupaigal külas käinud Eesti miniklubi minid. Tegemist oli klubi kolmanda sügistuuriga, teist aastat käis selle juurde ka ühiskonnale kasulik töö, seekord koristati ära talvel sisse vajunud hoone katus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles