Haigla võtab uue hoone tarvis suure laenu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes selle koha peal saab pooleteise aasta pärast olema uus Järvamaa hooldusravihaigla. Haigla peaarst Andres Müürsepp arvas, et tõenäoliselt lammutatakse uue maja ehitamise käigus maha praegune koolnuhoidla ning selle taga asuv endine Tiigi apteegi maja.
Umbes selle koha peal saab pooleteise aasta pärast olema uus Järvamaa hooldusravihaigla. Haigla peaarst Andres Müürsepp arvas, et tõenäoliselt lammutatakse uue maja ehitamise käigus maha praegune koolnuhoidla ning selle taga asuv endine Tiigi apteegi maja. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa haigla nõukogu otsustas, et kuigi õendusabihoone ehitamine läheb plaanitust kallimaks, tööd siiski ära ei jää, vaid haigla võtab täiendavat laenu.

Järvamaa haigla nõukogu esimehe Arvo Sarapuu ütlust mööda otsustas nõukogu, et haigla peab võtma õendusabihoone ehitamiseks täiendavat laenu 650 000 eurot.

Kui selgus, et ehitajad küsivad õendusabihoone ehitamise eest raha plaanitust tunduvalt rohkem, kaalus nõukogu Sarapuu selgitusel esimese asjana, kas on võimalik kuskilt kokku hoida, kuid leidis, et see pole võimalik.
Riigilt abi saamist ei pea Sarapuu samuti usutavaks, mistõttu jäigi üle ainult üks võimalus: haigla peab võtma laenu.


Sarapuu selgitas, et kui uue hoone ehitus oleks maksnud plaani järgi 1,4 miljonit eurot, oleks haigla ka siis pidanud laenu võtma. Kui selgus, et odavaim ehituspakkumine on 2,05 miljonit eurot, tuleb nüüd lihtsalt varem plaanitust 650 000 eurost rohkem laenata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles