Paraplaanid täidavad nädalavahetusel Järvamaa taevalaotuse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ly Menov

Kaks erinevate õhuspordialadega tegelevat klubi- valdavalt Keilas ja Kuusikul (Raplamaa) tegutsev Aerosport ning Järvamaal Nurmsis tegutsev Keelutsoon- korraldavad reedest pühapäevani kahe klubi sõpruskohtumise, mille käigus üksteisele mootorvarjudega ehk mootoriga paraplaanidega küllal lennatakse ning erinevaid võistlusharjutusi sooritatakse.


Sobiva ilma korral algab üritus reedel kell 18 Kuusiku lennuväljalt, kavakohaselt stardivad sealt Türile kuni 15 mootorvarju. Türi äärelinnas Lukoili tankla kõrval põllul toimub vahefiniš, enne maandumist aga visatakse spetsiaalseid markereid täpsusharjutuseks ning ka maandumine ise on harjutus, mida fikseerivad kohtunikud. Tuule suunast ja tugevusest olenevalt võib motovarjureid oodata vahemikus kella 19st 20ni.
Pärast kütusepaakide täitmist jätkub lend Nurmsi suunas, üle Paide. Keelutsooni baasis toimuvad viimased võistlusharjutused enne maandumist ja selleks päevaks on lennutegevus lõpetatud.

Laupäeval toimuvad lennutegevused Keelutsooni baasis. Motovarjurid jätavad oma mootorid esialgu kõrvale ning õhku minnakse spetsiaalsete vintside abil, millega võib saada kuni 500 meetri kõrgusele. Esmalt toimuvad täpsusmaandumise võistlused, misjärel pärastlõunal sobiva ilma korral ka pikemad lennud. Laupäeva õhtusse on plaanitud tagasilend mootoritega, sedapuhku piki Tartu maanteed kuni Paunküla veehoidlani ja sealt edasi juba Kuusikule.
Pühapäevased lennutegevused toimuvad Kuusiku lennuväljal, nii vabalennud kui mootorilennud. (JT)

TEAVE
Huvilised Järvamaal võivad tulla jälgima nii vahefinišit Türil kui lennuharjutusi Nurmsis, lähem info telefonil 55638800 ning Keelutsooni asukoht on nähtav kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles