Elukutseliste päästjate arv väheneb taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru päästjad Mihkel Alba (vasakul), Ülo Jammer ja Margus Hussar loodavad, et saavad oma tööd jätkata.
Koeru päästjad Mihkel Alba (vasakul), Ülo Jammer ja Margus Hussar loodavad, et saavad oma tööd jätkata. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kahe aasta pärast võivad elukutselised päästjad Koerus oma töö üle anda vabatahtlikele, sest päästeamet võib 2015. aastaks kinni panna 28 komandot.

Koeru komando pealik Sven Selge sõnas, et Koeru komando kinnipanek pole veel kindel. «Minu teada võetakse otsus vastu oktoobris. Meie komando on kavas sulgeda aastal 2013,» lausus ta.
Kui Koeru komando suletaks, kaotaks töö 16 inimest.

TEAVE

Järvamaal on praegu kuus abikomandot: Kabalas, Oisus, Aravetel, Järva-Jaanis, Sõrandus ja Peetris.
Aasta jooksul on avatud kaks abikomandot. Möödunud aasta novembris loodud Peetri abikomandos on 11 meest. Tänavu kevadel alustanud Sõrandu abikomandos on 13 meest ja kaks naist.
Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner on Järva Teatajale selgitanud, et abikomandodest on elukutselistele päästjatele palju abi. Eelkõige selleks, et oma piirkonnas jõuavad nad kohale esimestena. «Suurte õnnetuste puhul palume neid samuti appi,» lisas ta.
Vabatahtlike töö on Kärneri ütlust mööda eriti oluline praegu, kui palgaraha nappuses on päästevõimekus vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles