Ameerika rõivaabi teeb kaupmeeste meele mõruks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide turuhoones kasutatud rõivaste ja jalatsite poodi Norway pidav Sirje Tahur ootab, et tasuta Ameerika riideabi saab kiiresti laiali jagatud ja inimesed hakkavad jälle ka poes käima.
Paide turuhoones kasutatud rõivaste ja jalatsite poodi Norway pidav Sirje Tahur ootab, et tasuta Ameerika riideabi saab kiiresti laiali jagatud ja inimesed hakkavad jälle ka poes käima. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kasutatud rõivastega kauplejatel on kahjumipäevad, samal ajal tungleb sadu inimesi vanas Paide Kesklinna lasteaias ja topib kotti tasuta rõivaid Ameerikast.

Ameerika rõivaabi toas vabatahtlikku tööd tegev koguduse liige Elvi Raudsepp ütles, et praegu pole veel poeomanikud nende juures käinud, aga eelmise aasta oktoobris, kui sotsiaalabikeskus jagas laiali esimest konteineritäit, käidi küll. «Tuldi kohale ja küsiti otse, et kui kaua me seda veel jagame, nemad lähevad niimoodi pankrotti,» meenutas ta.

Pikal tänaval kasutatud rõivaste ja jalanõudega kauplev Janne Kanne ütles, et tasuta kauba kast seisab koridoris ja seda täidab ta samal korrusel tegutseva teise poe omanikuga kahe peale. «Varem viidi sealt sülega, aga viimasel kahel nädalal pole see üldse vähenenud,» tunnistas ta.


Kanne lisas, et kadunud on ka need kliendid, kes käisid kaupa valimas viiekrooniste asjade (praegu 0,32 eurot) kastist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles