Mänguks piisab puuoksast ja naljakast koduvideost

Merili Nikkolo
, «Järva Teataja»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pruugib vaid Lokuta lasteaia õpetaja Taimi Punapardil meenutada tsitaati või mõtet oma mahukast lasteaiapärimustööst, kui ta naerma puhkeb – niivõrd vahvad on mudilaste ütlused ja tegemised.

Eesti kirjandusmuuseum ja Eesti rahvaluule arhiiv tunnustas emakeelepäeval tublimaid lasteaiapärimuse kogumisvõistluses osalejaid. Ligi 80 töö seas hinnati I-II koha vääriliseks Türi Lokuta lasteaia õpetaja Taimi Punaparti 81-leheküljeline kirjatükk.

Punapart meenutas, et kui võistlus välja kuulutati, selgitas korraldaja Piret Voolaid nii ilusasti, miks on vaja tulevastele põlvedele mudilaste tegemisi ja ütlusi jäädvustada. Et teema huvitas, otsustaski Punapart end proovile panna. «Siis hakkasingi järjekindlalt lapsi jälgima,» sõnas ta.


Punapart lausus naerdes, et lapsed harjusid märkmeid tegeva õpetajaga nii ära, et lausa ise küsisid pärast mõnda lauset või juttu, kas õpetaja selle ikka kirja pani.

LASTEAIAPÄRIMUS

• Eelmise aasta 15. oktoobrist selle aasta jaanuari lõpuni kestis Eesti kirjandusmuuseumi folkloristika osakonnas ja Eesti rahvaluule arhiivi lasteaiapärimuse kogumisvõistlus.
• Järvamaalt osalesid ülekutses koguda lasteaiapärimust Türi Lokuta ja Kesklinna, Imavere ja Oisu lasteaiaõpetajad.
• I-II koha vääriliselt hinnati Türi Lokuta lasteaia õpetaja Taimi Punapardi tööd.
• Laste ütluste eripreemia sai Türi Lokuta lasteaia õpetaja Ene Palloson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles