Huvilised loovad korraga kaht jalgrattamuuseumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta 16. mail avas Türi vanaratta selts galeriis Ultra oma kolmanda näituse ja jagas välja esimesed aumedalid. Eesti kõige tuntumale vanade rataste restauraatorile Valdo Praustile (paremal) pani aumedali rinda seltsi liige Kaarel Aluoja.
Eelmise aasta 16. mail avas Türi vanaratta selts galeriis Ultra oma kolmanda näituse ja jagas välja esimesed aumedalid. Eesti kõige tuntumale vanade rataste restauraatorile Valdo Praustile (paremal) pani aumedali rinda seltsi liige Kaarel Aluoja. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Kohalikud vanatehnika kogujad ja taastajad otsivad ruume, mis sobiksid uueks koduks nende kuuesajale vanale jalgrattale, ja loovad samal ajal teist muuseumi virtuaalkeskkonda.

Juba kolmel kevadel on kolm vanatehnikahuvilist – Priit Kasikov, Margus Tiitsmaa ja Ilmar Tiitsmaa ehk Türi vanaratta seltsing – pannud Türile Tiitsmaa eragaleriisse Ultra välja valiku kogutud ja taastatud vanadest ratastest.

Soovi, et vanad rattad võiksid ühel päeval püsiväljapanekuna muuseumis seista, mainis Margus Tiitsmaa juba 2008. aasta mais esimest rattanäitust avades.
Selle aasta algul loodud MTÜ Eesti Jalgrattamuuseum on nüüd võtnud sihi luua koguni kaks muuseumi: üks võiks asuda Türil ja teine internetis.
Muuseumide loomist veavad MTÜ juhatuse liikmed Margus Tiitsmaa ja Valdo Praust.

Eesti tuntuima vanade jalgrataste ennistaja Valdo Prausti kogus on ligi 300 jalgratast, teist sama palju on vanaratta seltsingu meestel kolme peale kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles