Õpetajate konkurss kogub hoogu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi õpetajatel on aega veel nädal, et esitada avaldus uute koolide õpetajaks kandideerida. Türi gümnaasiumi eesti keele õpetaja Aili Avi pole veel otsustanud, kummas koolis töötada tahaks. Direktor Veiko Valang kaalub põhikooli kehalise kasvatuse õpetajaks kandideerimist.
Türi õpetajatel on aega veel nädal, et esitada avaldus uute koolide õpetajaks kandideerida. Türi gümnaasiumi eesti keele õpetaja Aili Avi pole veel otsustanud, kummas koolis töötada tahaks. Direktor Veiko Valang kaalub põhikooli kehalise kasvatuse õpetajaks kandideerimist. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Nädala algul Türi uute koolide õpetajate kohtade täitmiseks väljakuulutatud konkursid pole veel avalduste tulva kaasa toonud, küll on kohtade vastu huvi üles näidanud inimesed, kes praegu Türi koolides ei tööta.

Sügisel tööd alustav põhikool on kuulutanud välja konkursi 43 õpetajakoha täitmiseks. Lisaks otsib kool huvijuhti, logopeedi, psühholoogi ja sotsiaalpedagoogi.
Kõige kiirem on õppealajuhataja leidmisega, sest tema kaasatakse õpetajate valimisse. Kooli juht Garis Pihelgas avaldas lootust, et see koht on täidetud juba mõni päev pärast konkursi lõppu ehk siis ülejärgmise nädala esimeses pooles.
Pihelga meelest on huvitav asjaolu, et praegu on isegi pooled kandidaatidest inimesed, kes Türi koolides ei tööta.


Türi ühisgümnaasium on kuulutanud välja konkursi õppealajuhataja, huvijuhi ja 18,1 õpetaja ametikoha täitmiseks.
Direktori kohusetäitja Ellu Rusi lausus, et esimesed avaldused on kohal, üleeilseks oli neid kohal viis. «Avalduste tulv on tulemas arvatavasti järgmisel nädalal,» sõnas ta.
Rusi paneb imeks, et Türi koolide inimesed pole veel avaldusi jõudnud esitadagi, aga konkursi teave on levinud nii ruttu, et helistavad inimesed väljastpoolt maakonda ja küsivad täpsemat teavet.

Et kaks Türi kooli lõpetavad tegevuse, kõik senised töötajad koondatakse, mis tähendab, et koolipidaja peab neile ühe kuupalga ulatuses hüvitist maksma. Kahe likvideeritava kooli töötajate ühe kuu töötasu koos maksudega on suurusjärgus 103 400 eurot (umbes 1,54 miljonit krooni).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles