Arvo Sarapuu: Rahu, Savisaar peab oma tööd jätkama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu
Arvo Sarapuu Foto: Marina Puškar

Riigikogu liige ja Keskerakonna juhatuse liige Arvo Sarapuu ütles, et tegemist on valimiseelse ajaga, kuid praegune tegevus on väljunud valimisvõitluse senistest piiridest.

Sarapuu soovitas kõigil asjaosalistel hetkeks aja maha võtta ja rahulikult juhtunut analüüsida. «Olen elu näinud mees ja tean, ei tasu tormata. Lõplik tõde võib olla hoopis midagi muud, kui praegu näidata soovitakse,» ütles ta.


Sarapuu imestas, et mõni erakonna juhatuse noorem liige on soovitanud juba varahommikul esimees Edgar Savisaarel tagasi astuda. «Kas liialt ei kiirustata, kui kapo teeb hilisõhtul avalduse ja meedia küsib juba varahommikul nende käest kommentaare,» lausus ta.


Sarapuu meenutas, et kui viisaskandaali algul süüdistati justiitsminister Rein Langigi peaaegu riigireetmises, siis hiljem selgus, et see polnud kaugeltki nii. «Öeldakse, et ühtegi suppi ei sööda nii kuumalt, kui seda keedetakse, seda tarkust tuleks ka meil praegu jälgida,» lisas ta.
Sarapuu kinnitas, et erakonna juhatus on ametis kulude kärpimisega. «Kuulun erakonna juhatusse, kuid mul pole teada enamat, kui avalikkusele edastatud kahtlustused,» ütles ta. «No ei ole kusagil neid rahakohvreid.»


Sarapuu usub, et kapo avaldust arutab erakond põhjalikult, kuid ei näe mingit vajadust, et Edgar Savisaar peaks praegu erakonna esimehe või Tallinna linnapea ameti maha panema. «Muidugi Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit ootavad seda, et hakkaksime erakonnas omavahel sõdima ja pealikku maha võtma ega tegeleks valimiste eel tõelistele probleemidele viitamisega,» ütles ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles