Vald asub lammutama Aruküla mõisa valitsejamaja külgehitist

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Koeru vald soovib lammutada Aruküla mõisa valitsejamajale 1962. aastal tehtud juurdeehitise. Vallavanem Andres Teppani selgitusel on juurdeehitis juba 1980ndatest saadik tühi olnud ja täiesti amortiseerunud.

Eelmisel nädalal algasid ettevalmistused ehk hakati ruume aastakümnete jooksul kogunenud kolast tühjaks vedama. Muu hulgas läks Koeru keskkonnajaama umbes autokastitäis kooli vanu arvuteid ja kuvareid, samuti vanu õpikuid.

Koeru abivallavanem Toomas Tammik täpsustas, et õpikutele ja muule varalegi viskas pilgu peale Koeru valla muuseumi juht Uno Aan. «Nii saime olla kindlad, et midagi väärtuslikku prügikasti ei lähe,» ütles ta.

Tammik kinnitas, et osa koolilaudu ja ka ilusat puitmaterjali läks taaskasutusse. «Puitmaterjali saavad lapsed kasutada tööõpetuse tundides,» täpsustas ta.

Tammik sõnas, et otseselt ohtlik juurdeehitis veel pole, kuid ilmselt on aja küsimus, millal see võib juhtuda. Teine põhjus on selles, et Koeru vallal õnnestus saada mõisakoolide programmist raha valitsejamaja katuse taastamiseks algsel kujul. «Selleks et saaksime poolkelpkatuse taastada, on samuti tarvis juurdeehitis lammutada,» märkis ta.

Neljapäeval arutab lammutamist Koeru vallavolikogu, eelnõu selleks on ette valmistatud. Vallavalitsuse arvutuste järgi läheb lammutamine ja kivimaterjali purustamine maksma umbes 17 000 eurot, vald soovib taotleda selleks lisaraha KredExilt. «Purustatud kivimaterjaliga aitame täita hajaasustusalal elavate inimeste sissesõiduteid,» lisas Tammik.

Tammik rõhutas, et kindlasti käib lammutus koolivälisel ajal ja töötsoonis on ohutus tagatud. «Ka valitsejamaja katuse remont jääb suvekuudesse, alustame sellega siis, kui kooliaasta on läbi,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles