Lumelükkaja ja vallajuht tunnistavad probleemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel lahti lükkamata külateed ei pahandanud mitte üksnes maal elavaid inimesi, vaid ka lumelükkajat, kes polnud rahul, et tal ei lasta oma tööd teha.

Türi vallas lumetõrjet tegeva Jäätmeproff OÜ (lükkab lund Särevere, Türi-Alliku ja Taikse piirkonnas) eestvedaja Silvar Algpeus tunnistas nädalavahetusel, et lumetõrje jätab tõesti soovida. «Kuni pühapäeva lõunani oli lumi kõikjal lükkamata, sest meie läheme välja alles siis, kui vald helistab,» selgitas ta. «Laupäeval helistasime vallaametnikule ise, kuid telefoni teel teda kätte ei saanud. Pühapäeva ennelõunal helistas mulle inimene, kes oli oma Türi-Allikul asuvas kodus lumevangis. Lõpuks saadeti ka meid välja.»

Algpeus oli seda meelt, et praegune süsteem ei toimi. «Lumi tuli maha juba nädala alguses, kuid lumetõrje pealt püütakse ikka raha kokku hoida, mõtlemata, et inimesed peavad saama normaalselt liikuda ja kergliiklusteedel sportida,» selgitas ta. «Kui lumi teedel kinni trambitakse, on see hiljem konarlik, külmaga tekib jää ja inimesed võivad kukkuda. Selle kõige eest saan mina kui lumelükkaja sõimata ja meie firma maine hävib. Kui see kõik peaks jätkuma, oleme sunnitud vallaga lepingu lõpetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles