Paidelased nägid suurt rahvatantsupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Laupäeval oli Paide E-Piima spordihallis selle talve suurim rahvatantsukontsert «Kägara 16», mis tõi Kesk-Eestisse kokku 1400 tantsijat.

Üks pea korraldajatest ja lavastajatest, Ülo Luht, ütles eelnevalt Järva Teatajale, et õhtune kaheosaline etendus kestab ligi kaks ja pool tundi. «Pealtvaataja saab kaasa mõelda kahes liinis. Esimene osa on nendest inimestest, kes on Eesti tantsujuhtide rahvatantsurühmaga (ETR) tööd teinud, kuid kes vaatavad meie tänaseid tegemisi pealt taevastest avarustest. Teine osa on neist inimestest, kes on ETRiga tööd teinud ja on ka saalis,» selgitas  ta.

Laupäevaste proovide ajal tunnistas Luht, et ta pole päris kindel, kas kõik tantsijad ikka spordihalli ära mahuvad. «Lõpuks pressime kõik peale, meid on hästi palju ja oleme tihedalt koos. Eks tõmbame ka kõhud sisse,» naljatles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles