Astangul näeb täna erilist teatrit

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus

17. veebruaril koguneb Astangu kutserehabilitatsiooni keskusesse kaheksa erivajadusega inimeste teatritruppi, teiste seas ka Paide sotsiaalkeskuse ja Türi päevakeskuse näitlemishuvilised.

Iga trupp esitab 20minutilise etteaste. Kõik trupid on võrdsed ja paremusjärjestusi ei määrata. Vaatajate lemmikud aga selguvad niigi, kui vaadata-kuulata, kuidas ühele või teisele etteastele reageeritakse. Esinejate ring, mis esialgu hõlmas Eesti põhja-, lääne- ja keskosa, on juba teist aastat laienenud ka Hiiumaale.

„Erivajadustega inimeste teatripäeva traditsioon sai alguse 2008. aastal, algatajaks Vändra alevi sotsiaalmaja. Teatritegemine on oluline osa Eesti erivajadusega inimestega tegelevate asutuste töös, mis pakub erivajadusega inimestele võimalust loominguliseks eneseväljenduseks, turvalist töökeskkonda, meelelahutust ja võimalust sotsialiseerumiseks. Lisaks on draamategevused ka oluline teraapiavorm. Aga sellest on vähe, kui omaette lugusid õppida-mängida - oluline on oma tööd ka teistele näidata, esinemisjulgust arendada,“ kommenteerib Astangu keskuse loovtegevuste õpetaja Harry Gustavson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles