10 000 seemet ootab mullas tärkamist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatitest pani Aire Pitk  neljapäeval esimesena mulda Malle ja Valve. Lähipäevil järgneb neile rohkem kui 120 tomatisordi esindajad, lisaks kurkide, paprikate ja teiste köögiviljade ning suvelillede seemned.
Tomatitest pani Aire Pitk neljapäeval esimesena mulda Malle ja Valve. Lähipäevil järgneb neile rohkem kui 120 tomatisordi esindajad, lisaks kurkide, paprikate ja teiste köögiviljade ning suvelillede seemned. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aravete külje all asuvas osaühingus Mägise Aed on käimas kibekiire külviaeg ja järgneva pooleteise nädala jooksul peab mulda saama ligi 10 000 seemet.

Pärast paarinädalast toatemperatuuril olemist ootab seemneid kasvuhoone ehk nagu ütleb osaühingu juhatuse liige Aire Pitk, ootab veebruari lõpus seemneid sünnitusmaja. «Tavaliselt on veebruaris veel üks külmalaine, oleme viinud pärast seda, siis on kasvuhooneid lihtsam kütta,» selgitab ta.

Külvamisel jälgib Pitk vanarahvatarkusi, sealhulgas Kuu faase. Nii lähevadki praeguse kasvava Kuu ajal maha maa peale kasvavate taimede seemned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles