Orienteeruja näitas MMil oma võimu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Orienteerumisliit

Venemaal Tulas algas üliõpilaste suusaorienteerumise MM. Avapäeval sõideti sprinti.

Naiste 2,7 km ja 10 kontrollpunktiga rajal võtsid kaksikvõidu soomlannad. Tudengite maailmameistriks krooniti Sonja Morsky ajaga 10.13,1. Soomlaste kannul pidasid pronksiheitluse eestalannad Daisy Kudre ja Evely Kaasiku. Seekord oli koondisekaaslaste omavahelises heitluses edukam Eesti suusaorienteerumise naiste koondise esinumber Daisy Kudre, kes võitis pronksmedali ajaga 10.30,2. Järvalanna, Estonian Business Schooli tudeng, Evely Kaasiku kaotas pronksikoha 13 sekundiga ja saavutas 4. koha.

Evely ise arvas avapäeva võistlusest: «Tundub, et haigus ei ole võtnud mult kiirust ning hea jooksuvorm on kenasti kandunud üle suusarajale. Tänased jäised olud tegid raja tõsiselt kiireks, tempot võtsid maha vaid sagedased pööramised ja seega võitsid kiired orienteerujad. Olen rahul, et suutsin kiiresti liikuda nii laial kui kitsal rajal, kuid kõrge tempo tõttu lipsas mu teevalikutesse sisse ka kehvemaid ning seetõttu läks kaotsi väärtuslikke sekundeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles