Tagasi Kooli nädal kutsub külalisõpetajaid kõikidesse Eesti koolidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Saksamaalt.
Külalised Saksamaalt. Foto: Kaarel Aluoja

15.-19. veebruarini toimub juba kümnendat korda Tagasi Kooli nädal, mil sajad külalisõpetajad üle Eesti jagavad õpilastega oma teadmisi ja elukogemust. Seejuures on korraldajad võtnud tänavuseks eesmärgiks, et Tagasi Kooli külalistunnid jõuaksid igasse Eesti üldhariduskooli.

Tagasi Kooli võrgustikuga on liitunud üle 1800 külalisõpetaja ja 1200 õpetajat ligikaudu pooltest Eesti üldhariduskoolidest (kaart). „Rõõmsaks teeb see, et külalistunnid ei toimu mitte ainult suurlinnades, vaid külalisõpetajad on jõudnud koolidesse Lümandast Narvani ja Kolgast Vastseliinani. Nii oleme kümne aastaga koos õpetajate ja külalisõpetajatega astunud suure sammu edasi, et külalistunnid muutuksid tavapraktikaks igas koolis,” rääkis Tagasi Kooli juht Teibi Torm.

Kõikidesse koolidesse jõudmise on sihiks võtnud ka Tagasi Kooli strateegiline partner Swedbank. ”Seadsime 2016. aasta eesmärgiks jagada oma teadmisi-kogemusi kõikides üldharidust pakkuvates koolides, kuhu meie külalisõpetajad veel seni pole jõudnud. Algus on hoogne – praeguseks on meil valmisolek võtta ühendust enam kui 220 uue kooliga ning kokku soovime tänavu jõuda rohkem kui 400 kooli. Meie inimesed räägivad õpilastele põhiliselt säästmisest, oma eelarve pidamisest, pensionist, laenudest – kõigest, mis seostub oma rahaasjade mõistliku ajamisega. Tänavu oleme uuendusena valmis kõnelema ka turvalisest tegutsemisest digimaailmas ja sotsiaalmeedias,” sõnas Swedbanki klienditeenuste juht ja Tagasi Kooli nõukogu esimees Ulla Ilisson.

Külalisõpetajaks saab registreeruda Tagasi Kooli infosüsteemis veebilehel www.tagasikooli.ee ning sealtkaudu on hea võtta ühendust ka külalisõpetajate kaasamisest huvitatud õpetajatega. Kui ajagraafik ei võimalda külalistundi läbi viia Tagasi Kooli nädalal, saab seda teha terve õppeaasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles