Abistajate toel remonditud korter aitab põlengust taastuda

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Kareda vallas Peetri alevikus 1. jaanuari varahommikul süttinud korteri elanikud on valla leitud elamispinnal end sisse seadnud.

Kahe lapsega üksikema Kristel Koppel (pildil paremal) on tänulik ka kõigile eraisikutele ja ettevõtjatele, kes on aidanud neid mööbli, tapeedi, rõivaste, jalanõude ja kõige muu vajalikuga.

Samuti rahaannetuste eest, mida kogunes ligi 1600 eurot. «Kõik eluks vajalik on meil olemas ja nüüd saame ise hakkama,» kinnitas ta.

Kareda vallavanema Kulno Kleini ütlust mööda on pere tubli ja kui elamispinna mure välja arvata, pole nad selle kuu jooksul rohkemat abi vallalt palunud. «Oleme vallavalitsuses arutanud ka võimalikku abistamist edaspidi, kuid ootame, kuni pere on emotsionaalselt valmis sellega tegelema. Psühholoogiline taastumine tulekahjust võtab teatavasti aega,» sõnas Klein.

Kristel Koppel sõnas, et nii ongi: esialgne šokk hakkab üle minema ja emotsioonid on hakanud avalduma. «Praegu ei taha üldse juhtunust rääkida ega sellele mõelda,» märkis ta.

Kui välja arvata lühike käik põlenud korterisse 2. jaanuaril koos vallavanema ja ehitusspetsialisti Valdur Permansoniga, pole Koppel leidnud endas jõudu sinna uuesti minna. «Kunagi kindlasti. Ehk leian pildid või midagi kasutuskõlblikku,» lisas ta.

Lootust on, sest Koppeli vend tõi põlenud korterist täiesti töökorras akutrelli ning ka pere pesamunale Paulale kingitud soolalamp töötas.

Kass, keda päästjad hukkunuks pidasid, toibus samuti vingumürgitusest ja pärast kaht pesu näeb jälle kassi moodi välja. «Tema on meil kõige suurem kangelane,» ütles Koppel ja silitas nurruva kassi kurgualust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles