Kontrollijaid ootasid tühjad kortermajad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetris Lääne päästekeskuse ametnikel halvas mõttes üllatuda ei tulnud: suitsuandurid olid korterites enamjaolt olemas, kütteseadmed korras ja hooldatud. Ka Toomase üürikorterist leidsid kodukontrollijad (pildil vasakul inspektor Lennart Okas) vaid ühe väiksema puudujäägi: köögis puupliidi ees polnud plekki.
Peetris Lääne päästekeskuse ametnikel halvas mõttes üllatuda ei tulnud: suitsuandurid olid korterites enamjaolt olemas, kütteseadmed korras ja hooldatud. Ka Toomase üürikorterist leidsid kodukontrollijad (pildil vasakul inspektor Lennart Okas) vaid ühe väiksema puudujäägi: köögis puupliidi ees polnud plekki. Foto: Kuido Saarpuu

Traagiliselt alanud aasta tõttu, tulesurmades on hukkunud juba 12 inimest, alustasid päästeametnikud teisipäeval kodukontrolle ka Järvamaal. Peetris nägid nad tuleohutuse mõttes küll korras, aga suuresti pooltühje kortermaju.

Kolm punast ametiautot, hulk inspektoreid nii meilt kui ka abijõud Pärnumaalt – selline oli pilt, mida iga päev Peetri vahel ei näe.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõllu plaan on lihtne ja selge. Ta sirvib pabereid, vaatab kortermajade asetust ning jagab tuleohutuse kontrollijad majade peale ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles