ÕPETUS: kuidas jääda talvisel matkal ellu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebel Raimo Merilo soovitab matkadeks valmistudes valida endale jalga korralikud saapad ja riietuda kihiliselt. Pitka rahvamatkal saab seda tarkust rakendada.
Veebel Raimo Merilo soovitab matkadeks valmistudes valida endale jalga korralikud saapad ja riietuda kihiliselt. Pitka rahvamatkal saab seda tarkust rakendada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jalgsirännaku või -matkaga suuremate vaevusteta hakkama saamiseks tuleks juhinduda teatud nippidest. Matkarajal on rõivaste moodsast välimusest tähtsam nende otstarbekus.

Kaitseliidu Järva maleva nooreminstruktor-kompaniiveebel nooremveebel Raimo Merilo, millega peaks ühel talvisel matkal arvestama? Kas teksade ja kingadega rajale minna on hea mõte?

Iga riideeseme ja jalanõuga saab liikuda, kuid küsimus on selles, kui pikka maad. Kui võtame 21 km ja talve (Pitka matka pikkus – toim), siis sellegi saaks omas tempos kingadega läbi käia. Lihtsalt aega läheb kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles