Keelatud püünistega jaht tappis haruldase linnu ja tõi suure trahvi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo juhataja Janely Luuk ütles, et suurima keskkonnakahju (640 eurot) tekitas maakonnas eelmisel aastal inimene, kes pidas keelatud püünistega jahti ja vigastas elujõuetuseni II kategooria linnuliiki (kanakull).

Lisaks keskkonnakahjule määrati teo toimepanijale ka trahv 480 euro ulatuses. «See oli üks neist juhtumitest, mille puhul võib öelda, et info liikus tõesti väga kiiresti ning koostöös jahimeestega saime selle inimese kätte,» sõnas ta.

Kasutatud püüni kanakulli koheselt ei surmanud, vaid lind vigastas raudade vahel oma jalga. Diagnoos: parema jala esimese varba luumurd, koos pehmekoevigastusega. Juhtumi ekspertarvamusest selgub, et selles olukorras peeti varbaluu ravi tulemuslikkust rahuldavaks ja otsustati ravi kasuks. Kanakulli raviti Tartus Eesti Maaülikooli loomakliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles