Järvamaa Vapimärgi saab tänavu rahvajooksu ja messi korraldaja

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Jõgi
Urmas Jõgi Foto: Andrus Eesmaa

Maakonna kõrgeima autasu, Järvamaa vapimärgi, saab ettevõtja Urmas Jõgi. Urmas Jõgi pälvis kõrge tunnustuse südamega tehtud töö eest Järvamaa ettevõtluse ning rahvaspordi arendamisel ja populariseerimisel.

Urmas Jõgi on Paidest pärit ettevõtja, kes on pannud aluse Järvamaa messile ja Järvamaa päevadele Tallinnas ning  korraldanud aastaid Paide-Türi Rahvajooksu. Järvamaa Mess toimus eelmise aasta novembris 20. korda. Messi idee kasvas välja AS Taig arvutus- ja kontoritehnika näitustest 1996. aastal. Tegemist on populaarse sündmusega Järvamaal, mida igal aastal külastab ligi 5000 inimest ning mis on saanud üheks maakonna märgiliseks ürituseks.

Viking-Window Paide-Türi Rahvajooksu on Urmas Jõgi juhtimisel korraldatud juba 2007. aastast. Rahvajooks on kuulunud viimased aastad Eesti Linnajooksude sarja ning on kasvatanud osalejaskonda peaaegu igal aastal. Eelmisel aastal, jõudis rahvajooks osalejate rekordini – finišeerus ligi 3700 võistlejat (sh lastejooksud). Käesoleval aastal  toimub Paide-Türi rahvajooks 35. korda.

Urmas Jõgi on olnud ka üks Järvamaa Ettevõtjate Seltsi asutaja ja pikaaegne eestvedaja. Tema juhtimisel saavutas ühendus laia kandepinna Järvamaa ettevõtluse arendamisel ning koostegemisel.

Koostöös LEADER programmi tegevusgruppidega on Urmas Jõgi aidanud alates 2012. aastast korraldada Järvamaa Päevi Tallinna suurtes kaubanduskeskustes, et propageerida Järvamaa tooteid ja tootjaid. Need on olnud väga edukad.

Maavanem Alo Aasma ütles, et  otsustamine oli keeruline, kuna oli esitatud kuus väga head ja väärikat kandidaati. „Urmas Jõgi pälvis tunnustuse ennekõike oma mitmel rindel Järvamaa heaks tehtud töö ning maakonna tuntusele kaasaaitamise eest,“ lisas maavanem. 

Järvamaa Vapimärk antakse Urmas Jõgile üle 23. veebruaril Türi Kultuurikeskuses toimuval Eesti Vabariigi 98. aastapäeva kontsert-aktusel.

Järvamaa vapimärk antakse isikule Järva maakonnale osutatud eriliste teenete ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles