Türil kõlavad naistepäeva eel retroviisid

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ansambel Regatt
ansambel Regatt Foto: Meisi Volt

5. märtsil toimub Türi kultuurikeskuses ansambli Regatt kontsert, mis pühendatud eelseisvale naistepäevale.

Regatt alustas tegutsemist 2004. aastal, mil neli meest said kokku linnahalli prooviruumis ning kõigil oli soov taaselustada eesti 70-80 aastate parimaid muusikapalasid. Sellest ajast saadik on kooslus järjepidevalt kaevanud välja huvitavat Eesti levimuusika repertuaari, mida praegustele põlvedele edasi anda.

2014. aastal, mil Regatt pidi tähistama oma juubelituuri, oli esimen kontsert plaanis anda just Türil. Paraku jäi see toimumata. «Põhjuseks on oluliselt muutunud turuolukord, kus mitmetes paikades toimuvad meie esialgsete plaanitud kuupäevade vahetus läheduses otseselt konkureerivad kontserdid, millest osa panustavad ka lahkunud Jaak Joala mälestusele. Kuivõrd ka meie repertuaaris on palju samu lugusid, on eeldavasti meie publik paljuski kattuv. Hinnates kontserdikorraldusega seotud riske näeme, et panustamata Joala mälestusele, mida me antud hetkel ei pea eetiliseks omalt poolt teha, on meil raske konkureerida ning saale täis müüa," põhjendas ansambel toona oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles