Suusatajad näitasid end Otepääl heast küljest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorte meistrivõistlustel kahel aastal hõbemedalile tulnud Kaidy Kaasikule tuli lõpuks meistritiitel.
Eesti noorte meistrivõistlustel kahel aastal hõbemedalile tulnud Kaidy Kaasikule tuli lõpuks meistritiitel. Foto: Erakogu

Laupäeval Otepääl peetud Eesti noorte ja juunioride suusatamise meistrivõistlustel polnud järvakatel Lõuna-Eesti suusaklubide kõrval põhjust silmi maha lüüa. Kaks medalit räägivad enda eest.

Ambla suusaklubi sportlane Kaidy Kaasiku tuli N16 klassis hõbemedalile. Kaidy isa ja Ambla suusaklubi treener Reimo Kaasiku täpsustas, et 5 km klassikadistantsil tuli kaotust esikohale vaid 0,1 sekundit. «See on ülinapp vahe, kuid oleksid siinkohal ei loe,» ütles ta. «Igal juhul oleme rahul. End viie hulka sõita on tugev tulemus.»

Kaidy kaksikõde Keidy Kaasiku oli samal võistlusel neljas. Reimo Kaasiku rõhutas ka asjaolu, et paljud nii Ambla SK kui RR suusaklubi noored võistlesid endast aasta või isegi paar vanematega. «Kui näiteks kolmandaks tulnud Teiloora Ojaste sai 16aastaseks, siis kaksikud said alles 14 – selline vanusevahe on selles rühmas, aga pole vahet,» lausus ta. «Raskel rajal määrab tulemuse kergus tõusude võtmisel ja raskus pikkadel laskumistel. Ütlen ausalt, et raskemate tüdrukutega laskumiskiirust ja -kaugust võrreldes jäävad kergemad hätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles