NÕUANDJA: mida teha üle jäänud mööbli või kodutehnikaga Järvamaal?

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe tee Uuskasutuskeskus.
Mustamäe tee Uuskasutuskeskus. Foto: Jaanus Lensment

Ikka juhtub, et majapidamises jääb üle mõni mööbli- või tehnikaese, millega midagi peale ei oska hakata.

Kui loovalt ümbertegemine või sõpradele ja sugulastele pakkumine ei õnnestu, võib tunduda, et võimalusi enam väga palju polegi. Prügikasti kõrvale mööblit või tehnikat panna ei tohi ja ega korraliku eset ei tahaks ka.

Uuskasutuskeskus pakub siinkohal neli võimalust, mida kasutatud mööbli või tehnikaga peale hakata:

*Pane müüki oksjoni- või müügiportaali

Hea võimalus oma kasutatud korralikust mööblist või kodutehnikast lahti saamiseks ja sealjuures väikese taskuraha teenimiseks, on panna see müüki mõnda oksjoni- või müügiportaali. Arvestama peab aga sellega, et taolistes portaalides võetakse enamasti raha nii kuulutuse ülespanemise eest kui ka komisjonitasu müüdud summa pealt. Lisaks tuleb silmas pidada seda, et ostja peab enamasti mööblile ise järgi tulema, ning kui ta ei ela Järvamaal või tal puudub üldse transpordivõimalus, siis võib tehing selle taha jäädagi. Sellisel juhul tuleks tehingu tõenäolisemaks õnnestumiseks pakkuda ise transpordivõimalust üle Eesti.

*Kutsu järele tasuta kaubik

Kui tahad saada lahti mööblist või kogukamast kodutehnikast, mis on ikka veel terve ja töötab, kuid sa ei hooli saadavast materiaalsest tulust, tuleb Paide linna piires tasuta järele Uuskasutuskeskuse kaubik. Pole hullu kui näiteks diivani riie või kapi värv on veidi väsinud, kuid kui see näeb välja nii, et keegi teine saaks selle suurema vaevata üles kohendada, siis see sobib. Arvestada tuleb sellega, et esemest tuleb teha pildid ning saata need e-mailile kaubik2@uuskasutus.ee. Eeliseks on see, et ei pea ise mööbli edasise käekäigu ega transpordi eest muretsema ning sinu annetus võib teha õnnelikuks mõne noore pere või raskustesse sattunud inimese.

*Vii oma lähimasse jäätmejaama

Kui mööbel või tehnika on omadega niivõrd läbi, et sellest enam keegi teine rõõmu ei tunneks ja sul on võimalik seda ise transportida, siis on mõttekas see viia oma lähimasse jäätmejaama. Näiteks Paide linna ja Paide ning Väätsa valla elanikud saavad oma kasutatud mööbli ja kodutehnika tasuta ära anda Paide Jäätmejaama, Mündi 49. Eeliseks on see, et mööbel või tehnika võib olla ükskõik mis seisukorras.

*Viimane võimalus – tasuline äravedu

Kui endal transpordivõimalus puudub ja mööbel või kodutehnika ei sobi ei edasimüümiseks ega ka uuskasutusse annetamiseks, siis jääb võimaluseks tellida tasuline äravedu. Seda teenust pakuvad mitmed ettevõtted, kaasa arvatud eelpool mainitud Uuskasutuskeskus ja Paide Jäätmejaam. Tähelepanelik tuleb olla selles osas, et näiteks viimase puhul jääb laadimine sinu enda teha ehk näiteks trepist alla tuleb diivan ise saada.

Paide Uuskasutuskeskus asub Rüütli tn 9 ning on avatud E-R kl 10-18 ja L kl 10-16. Uuri lisa siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles