Retla perenaise salapärane küpsetis tõi konkursivõidu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: veskimati.ee

Toiduajakirjanikest ja blogijatest koosnev žürii valis Eesti kõige tervislikumaks talveküpsetiseks Veski Mati täistera rukkijahust valmistatud šokolaadikoogi, mille autoriks on Türi vallas elav Monika Reinberg.

Võitja valiti välja kodukokkade saadetud retseptide seast. «Eesti perenaised on meisterlikud küpsetajad ja konkursile saadeti põnevaid retsepte odrajahu karaskitest ja tatraküpsistest kuni täistera rukkijahust šokolaadikoogini,» tunnustas Veski Mati turundusdirektor Heikki Põhi osalejaid. Võitjaks kuulutatud Salapärases šokolaadikoogis kasutati täistera rukkijahu, riivitud toorest peeti ja tumedat šokolaadi. «Osalejad olid väga leidlikud nisujahu kõrval tervislikumaid jahusid kasutades ja võitnud kook maitses eriti hõrgult,» sõnas žürii liige, kohvikupidaja ja kokaraamatute autor Angeelika Kang. Teisele kohale jõudis mitmevilja jahuseguga Tervislikum pohlakook ja kolmandale maitsvad tatraküpsised.

Kümne parima hulka jõudsid ka türilaste Tiina Lippanti ja Valli Järve retseptid. Tiina Lippant osales konkursil karaski- ja Valli Järve õunataskute reteptiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles