Toiduajakirjanikest ja blogijatest koosnev žürii valis Eesti kõige tervislikumaks talveküpsetiseks Veski Mati täistera rukkijahust valmistatud šokolaadikoogi, mille autoriks on Türi vallas elav Monika Reinberg.
Tellijale
Retla perenaise salapärane küpsetis tõi konkursivõidu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja valiti välja kodukokkade saadetud retseptide seast. «Eesti perenaised on meisterlikud küpsetajad ja konkursile saadeti põnevaid retsepte odrajahu karaskitest ja tatraküpsistest kuni täistera rukkijahust šokolaadikoogini,» tunnustas Veski Mati turundusdirektor Heikki Põhi osalejaid. Võitjaks kuulutatud Salapärases šokolaadikoogis kasutati täistera rukkijahu, riivitud toorest peeti ja tumedat šokolaadi. «Osalejad olid väga leidlikud nisujahu kõrval tervislikumaid jahusid kasutades ja võitnud kook maitses eriti hõrgult,» sõnas žürii liige, kohvikupidaja ja kokaraamatute autor Angeelika Kang. Teisele kohale jõudis mitmevilja jahuseguga Tervislikum pohlakook ja kolmandale maitsvad tatraküpsised.