Armuaeg on läbi: Päästeameti inspektorid alustavad kodudes kontrolle (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide päästjad võtsid ette esimesed kodud, kus tuleohutusnõu jagada. Sargvere mehe Augusti suitsuandur saab päästja Vallo Vinteri abil sisse uue patarei. Meeskonnavanem Fred Viirmaa näitab, et anduri asukoht peaks olema ikka laes.
Paide päästjad võtsid ette esimesed kodud, kus tuleohutusnõu jagada. Sargvere mehe Augusti suitsuandur saab päästja Vallo Vinteri abil sisse uue patarei. Meeskonnavanem Fred Viirmaa näitab, et anduri asukoht peaks olema ikka laes. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päästeameti tuleohutusjärelevalve inspektorid alustavad tuleval nädalal tugevdatud kontrolli kodudes tuleohutusnõuete täitmise üle. Suurendatud tähelepanu pööratakse üle Eesti kontrollreidide käigus just suitsuanduri olemasolule ja töökorras olekule ning küttekolde korrasolekule ja hooldusele.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul peab kahjuks tõdema, et kuigi 2016. aasta algusest on möödunud vaid üks kuu ja natuke peale, on meil juba 12 tulekahjus hukkunut, kellest ainult kahel oli töökorras suitsuandur. „Kontrollid on üks osa Päästeameti tööst, sest kahjuks kõikide jaoks nõustamine ja selgituste jagamine ei ole piisav. Suur hulk inimesi jätab kodusele tuleohutusele tähelepanu pööramata just hooletusest, mis on pahatahtlik oma lähedaste ja naabrite suhtes. Just hooletu suhtumisega elanikega tegeleb tuleohutusjärelevalve ja vajadusel kutsub korrale läbi trahvimeetme,“ selgitas Tammsalu kontrollide vajadust.

Päästeameti soov on, et tuleõnnetusi ei juhtuks, sest tegelikkuses on nende ennetamine väga lihtne. Eriti traagilised on põlengud kodudes, mille tõttu jäävad peavarjuta selle pere ja tihti ka kaaskannatajana naabrid. Võrreldes eelmise aastaga on eluhoonete tulekahjude arv tänavu kahekordistunud. Peamised põhjused on inimeste hooletus ja küttesüsteemide mittekorrasolek ning hooldamatus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles