Vaata, kes meie inimestest pälvivad presidendilt teenetemärgi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsusele anda Eesti Vabariigi 98. sünnipäeva eel meie riigi teenetemärgid tänuks inimestele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks.

„Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele, demokraatiale, teadmistele, innovatsioonile,“ kirjutas president Ilves otsuse eessõnas.

Teenetemärkide saajate nimistusse mahub ka vähemalt kolm Järvamaa taustaga inimest. Valgetähe teenetemärgi saab ka ettevõtluse ja e-riigi edendaja, e-residentsuse üks taganttõukajaid, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka, kes on andnud märkimisväärse panuse infoühiskonna piiriülese koostöö edendamisse.

Eesti tunnustab iseseisvuspäeva eel kultuuriinimesi, kelle loominguline tegevus on pakkunud meist paljudele rõõmu ja kirkaid hetki. Teenetemärgi saab helilooja ja džässmuusika tutvustaja Lembit Saarsalu.

Eesti tänab kohaliku elu edendajaid, kelle tegevus on rikastanud paljusid meie piirkondi. Valgetähe teenetemärgi saab kohaliku elu edendaja ja vabakutseline IT ekspert-konsultant Valdo Praust Järvamaalt.

President Ilves annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles