Paide pikendab 200 000 euro eest kergliiklusteid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavalitsus plaanib rajada kergliiklustee Pärnu tänava lõppu (Pärnu tn 114-146). See võimaldab riigimaantee äärde kavandatud ja Paide linnas olemasoleva kergliiklustee ühendamist ning toimiva kergliiklusteede võrgustiku loomist.

Teeehitust rahastatakse läbi Euroopa struktuurfondi ning piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) programmi kaudu. Hinnanguline maksumus on ligi 200 000 eurot, millest 15% tuleb Paide linna omaosalusena.

Linnapea Siret Pihelgase sõnul on tegemist Paide linna ühe kitsaskoha lahendamisega. "Pärnu tänava lõpus puuduolev kõnnitee on probleemiks olnud juba aastaid. Autoga sõites võib see teelõik lühikesena tunduda, kuid jalakäijale või ratturile on selle läbimine ilma vastava tee olemasoluta ebaturvaline," ütles ta. "Plaan on töödega alustada sel aastal ning kui kõik läheb hästi, saame teelõigu selle aastanumbri sees ka valmis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles