Gaia kool muutis Türil õppevormi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õppevormi muutus tähendab kolmandast veerandist otsese koolitöö peatumist ja nelja Gaia kooli Türi õpilasega jätkub koduõpe.

Septembris Türil tegevust alustanud Gaia kooli eestvedaja ja klassiõpetaja Anneli Kirspuu ütles, et kool on teinud põhjaliku muutuse, kuid kas just sellise, nagu ta avamisel soovis. «Kui klassis on iga päev õppijaid kolm ja kui üks perekond otsustab oma valikutes teisiti, siis ei jää ka kolmandal perel üle muud, kui laps panna õppima põhikooli,» selgitas ta. «Nii ongi peatatud otsene koolitöö Gaia Türi klassis ja tegelen nelja koduõppel lapsega, kes on hingekirjas kooli siinsest piirkonnast.»

Muutused leidsid aset eelmise aasta detsembri viimasel nädalal ja 11 . jaanuaril ütles kool üles rendilepingu Türi ühisgümnaasiumiga. «Muutus on mulle päris raske, kuid ma ei süüdista kedagi. See on lihtsalt protsess, mille sees ma hetkel olen. Kahjuks on harjutud kindla struktueeritud süsteemiga ja peetakse seda siiski õigeks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles