Maanteeamet testib mobiilset kiiruskaamerat üle Eesti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MNT

Maanteeamet testib kahe kuu jooksul mobiilset kiiruskaamerat. Statiivilt või seisvast autost mõõtev kaamera annab kiiruseületamise jäädvustamisest küll välgusähvatusega teada, kuid testperioodil sellele trahvimenetlust ei järgne.

“Mobiilsete kiiruskaamerate  rakendamist liiklusohutuse  parandamiseks on  kaalutud alates automaatse järelevalve kasutuselevõtust. Täna algav testperiood näitab, kas ja kuidas on riigil otstarbekas mobiilse automaatse kiirusemõõtesüsteemi teenusesse investeerida,“ ütles Maanteeameti liikluskorralduse osakonna projektijuht Siim Vaikmaa.

Maanteeameti poolt juhitava pilootprojekti eesmärk on välja selgitada, kuidas mobiilsed kiiruskaamerad ning nende haldamine Eesti tingimustes toimuda võiks. “Selleks katsetame erinevaid paigaldusvõimalusi ja -kohti, hindame kaamera töökindlust eri ilmaolude ja valgustingimuste juures,  eri tüüpi teedel ja liikluskeskkondades. Viime testimist läbi nii asulasisestel kui –välistel teedel, õuealadest kuni neljarajaliste maanteedeni,” selgitas Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles