Laupa kool soovib põlistada kuulsa sõjamehe mälestust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harald Nugiseks 2008. aasta jüripäeval Tori kiriku ees, kus talle annetati Eesti Evangeelse Luteri Kiriku teeneterist panuse eest Tori kiriku taastamisel. Jürituld käisid oma kooli toomas ka kooli majandusjuhataja Peeter Sergejev ja direktor Kaarel Aluoja.
Harald Nugiseks 2008. aasta jüripäeval Tori kiriku ees, kus talle annetati Eesti Evangeelse Luteri Kiriku teeneterist panuse eest Tori kiriku taastamisel. Jürituld käisid oma kooli toomas ka kooli majandusjuhataja Peeter Sergejev ja direktor Kaarel Aluoja. Foto: Maie Toome

Tänavu sügisel saanuks Eesti Rahva Tänumedali omanik Harald Nugiseks 95aastaseks.

Selle tähtpäeva tähistamiseks on Laupa põhikool otsustanud tellida ja 22. oktoobril, Harald Nugiseksi sünniaastapäeval, avada oma vilistlase mälestuseks koolimajas tema pronksbüsti.

Laupa põhikooli direktori Kaarel Aluoja meelest oleks Harald Nugiseksi büst koolimajas õpilastele suur eeskuju, annaks parema võimaluse kasvatada neis isamaalisust. «Kindlasti leiaks siis Laupa mõisakooli senisest sagedamini tee ka teiste koolide, noorkotkaste ja kodutütarde, Kaitseliidu esindused,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles