Haigla hakkab tervisekeskust ehitama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla kavatseb taotleda raha esmatasandi tervisekeskuse ehitamiseks. Haigla peaarst Andres Müürsepp ütleb, et esialgse kava järgi võiks olla see haigla B-korpusega ühendatud hoone praeguse parkla kohas. Uus parkla tuleks sellest paremale haljasalale.
Järvamaa haigla kavatseb taotleda raha esmatasandi tervisekeskuse ehitamiseks. Haigla peaarst Andres Müürsepp ütleb, et esialgse kava järgi võiks olla see haigla B-korpusega ühendatud hoone praeguse parkla kohas. Uus parkla tuleks sellest paremale haljasalale. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Perearste koondava tervisekeskuse ehituseks kavatsevad toetust küsida nii Järvamaa haigla kui ka Türi vald. Maakonna esimene uutele nõuetele vastav tervisekeskus võib kerkida aga hoopis Koeru.

Koos haldusreformi lõpuspurdiga käivad käsikäes ka ümberkorraldused tervishoius. Ilmselt hakkab lähiaastail paljude järvalaste perearst vastu võtma hoopis uues kohas, võimalik, et uues asulaski.

Paari kuu jooksul tuleb perearstidel valida, millise loodava tervisekeskusega ühineda. Sotsiaalministeeriumi määruse järgi osutavad juba mõne aasta pärast esmatasandi arstiabi tervisekeskused, millel on oma väiksemad perearstikeskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles