Ilmar Udam tegi suusaorienteerumises tegusid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Udam ja Doris Kuldre
Ilmar Udam ja Doris Kuldre Foto: Daisy Kuldre

Suusaorienteerumise maailma karikavõistluste teise ringi etappidel Saksamaal Oberwieswnthalis kuulub Eesti koondisesse Järvamaa orienteerumisklubi JOKA sportlane Ilmar Udam. Kolmel esimesel distantsil näitas ta oma senise suusaorienteerumise karjääri parimaid sõite ja jõudis kõigil kolmel alal esikolmekümnesse.

Orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu andis teada, et Ilmas Udami tulemused paranesid tõusvas joones. Avaala sprindiraja lõpetas Udam 30. kohaga, lühirajal saavutas 27. ja tavarajal 25. koha. Kõigil kolmel distantsil võidutses rootslane Erik Rost. Nende tulemustega tõusis Ilmar Udam parima Eesti mehena maailma karikavõistluste üldarvestuses 30. kohale.

Naiste maailma karikavõistluste üldarvestuses asub järvalanna Evely Kaasiku, kes Saksamaal ei võistelnud, 31. kohal. Maailma karikavõistluste sarja juhib rootslanna Tove Alexandersson. Eestlastest on parimana Daisy Kudre 21. kohal.

Saksamaal Mühlleithenis jätkus suusaorienteerumise MK sari sprindi segateatevõistlusega, kus Eestit esindanud järvakas Ilmar Udam ja Doris Kudre saavutasid tubli kuuenda koha.

Võistlus oli kuueringiline, kus võistkonna liikmed sõitsid erinevaid naiste- ja meeste etappe kolm korda, järjestuses naine-mees-naine-mees-naine-mees. «Pika võistlusnädalaga kogunenud väsimustunne ning plusskraadides ilm muutsid võistluse üpris raskeks,» nentis Poopuu.

Eesti võistkond liikus heal positsioonil, ent ei olnud ka kaugel tühistamisest, kui teises vahetuses Ilmar Udam ühe punkti hoogsa sõiduga vahele jättis. Õnneks märkas ta oma eksimust peagi ja parandas vea. 

Võitis favoriidikoormat kandnud Rootsi võistkond (Tove Alexandersson, Erik Rost; aeg 59.13 ), teiseks tuli Soome (kaotus +1.21) ja kolmandaks Norra võistkond (+1.39).

Hooaja viimased MK punktid jagatakse Euroopa meistrivõistlustel märtsikuu alguses Austrias. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles