Põllumehed jäävad toetusraha kasutusega raskustesse

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi poolemiljonilise toetusega alustas Järva-Jaani vallas tegutsev Metstaguse Agro OÜ uue lauda ehitust, võib see pangast laenu mitte saades seiskuda, sest praeguse piimahinnaga pole ettevõttel võimu ehitust jätkata.
Kuigi poolemiljonilise toetusega alustas Järva-Jaani vallas tegutsev Metstaguse Agro OÜ uue lauda ehitust, võib see pangast laenu mitte saades seiskuda, sest praeguse piimahinnaga pole ettevõttel võimu ehitust jätkata. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi põllumehed said uute lautade ehituseks tuhandeid eurosid toetust, võib see jääda kasutamata, sest pangad ei anna endiselt madala piimahinna tõttu ehituseks laenu.

Metstaguse Agro OÜ juht Teet Kallakmaa ei taha 1,2 miljoni kasutusest väga rääkida, sest kuigi ta on ettevõtte peaaegu olematu raha eest ehitusega algust teinud, on pangalt rahastusotsus puudu. «Kui nüüd pangalt tuge taha ei tule, läheb aina keerulisemaks. Praeguse piimahinnaga ise ei ehita, kuid PRIA (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet – toim) poolemiljoniline toetus tuleb ju ära kasutada,» selgitas ta.

Kallakmaa tunnistas, et laudad on üle loomastatud ja vajavad uuendust. «Kui pangale natukenegi rohkem sobiks etappidesse hajutatud ehitustegevus, siis saame jätkata. Muidu on tulevik tume ja sellele ei taha kohe üldse mõelda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles