Maratonirajal rassis poolsada suusasõpra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Jalakas ja tema isa Aksel Jalakas. Anni oli Viru suusamaratonil N15-klassis kiireim naine.
Anni Jalakas ja tema isa Aksel Jalakas. Anni oli Viru suusamaratonil N15-klassis kiireim naine. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval Mõedakul vabatehnikas sõidetud suusamaratonil võidutsesid Tomas Kaurson ja Terje Piirmann. 32. Viru maratoni kiireim mees läbis 39 kilomeetrit ajaga 1:48:14 ja naine ajaga 02:09:12, lõpuprotokollis tõi see talle 76. koha. Pikale trassile oli end kirja pannud 568 suusasõpra.

Tomas Kaursoni ütlust mööda osutus kõige suuremaks pähkliks maratoni lõpuosa. «Väga raske oli, ma ei uskunud, et võidan. Tulin siia eesmärgiga tühjendustrenn teha. Viimane lõpp oli paras katsumus – raskete tõusude ja keeruliste laskumistega, nagu üks õige rada olema peab,» ütles ta.

Poolmaratoni rajalt jõudis esimesena tagasi Nõmme spordiklubi suusataja Robert Klen Mõistus. Noormehe lõpuajaks fikseeriti 1:10:42.4. M15-klassi parim oli Karupesa Teami esindaja Steve Vahi, kes läbis 25 km ajaga 1:19:59.3 ja jäi lõpuprotokollis viiendaks. Kiireima naisena N15-klassis ületas finišijoone ajaga 1:25:27.3 järvakas Anni Jalakas Raido Rohi suusaklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles