Euromiljonid asusid Järvamaa poole teele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: www.freepik.com

Riigihalduse minister Arto Aas kinnitas 25. jaanuaril Järvamaa konkurentsivõime tugevdamise tegevuskava, kuhu kuulub 13 objekti, mis asuvad konkureerima kokku 6,6 miljonile eurole.

Investeeringute toetuse Järvamaa I vooru taotluste esitamise tähtpäev on 29. aprill 2016.  I taotlusvooru eelarveks on 3 305 300 eurot.

Maavanem Alo Aasma sõnul  hingati täna kergendatult mitmel pool üle Järvamaa, sest 10 kuud kestnud kooskõlastusprotsess sai lõpuks läbi ning maakonnast jäi sõelale 13 objekti. Nendel on võimalus kandideerida pisut enam kui 6,6 miljonile eurole, mis peaksid edendama maakonnas ettevõtlust ja turismi, looma töökohti ning parandama kergliiklusteede näol inimeste liikumisvõimalusi. „Poleks eales uskunud, et see kooskõlastusprotsess riigi masinavärgis nõnda kaua aega võtab, kuid mis teha. Loodame, et kaua tehtud kaunikene,“ lausus Aasma. „Mitme objekti puhul, mis kooskõlastusprotsessi ei läbinud,  jäi süda siiski kripeldama, sest need oleks maakonna jaoks üliolulised olnud, kuid nagu ilmnes ei läbinud nad kooskõlastusringidel määruse poolt etteantud sõela. Ehk tuleb ka nende aeg, näiteks haldusreformi järel, mil saab kasutada riigipoolset ühinemistoetust, Järvamaal loodetavasti vähemalt 4,6 miljonit eurot,“ ütles maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles